A régió egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválján profi és amatőr főzőmesterek ragadnak fakanalat, hogy megküzdjenek a legeredetibb és legfinomabb pulykából készült étel díjáért. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, a kulináris élvezetek mellett pedig koncertek, gyermekprogramok, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat.
Debrecen belvárosában 2003 óta kerül megrendezésre a Debreceni Pulykanapok. A program mára a cívisváros és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt a három napos esemény színes programjain. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, gyermekprogramok, kirakodó vásár is várja a látogatókat.
A fesztiválon a gasztronómia számtalan arcát mutatja be, a profik mellett fakanalat ragadhatnak a hobbiszakácsok is. Minden évben csapatok tucatjai árasztják el ínycsiklandozó illatokkal Debrecen főterét. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, mindenki megkóstolhatja a versenyzők által készített finomságokat. A Pulykanapok különleges rekordot is tudhat magának, évről-évre nagyszabású ebédet rendeznek a város főterén, az étvággyal pedig soha nincs gond, jó ebédhez szól közben a nóta.
A fesztivál ideje alatt idén megtekinthető Kovács Éva dísztorta kiállítása is.